Close
Klanten aan het woord: Michel Schilt van TimeSeries Group

Klanten aan het woord: Michel Schilt van TimeSeries Group

Wie: Michel Schilt
Bedrijf: TimeSeries Group
Wat: oprichter en mede-eigenaar
Branche: ICT en consultancy
Houdt kantoor in: HNK Utrecht
Drinkt zijn koffie: als een echte IT’er. Zwart zonder suiker.
Passie: big data
Motto: ‘Work hard, play hard!’

Wat moeten mensen weten over TimeSeries Group weten?

Bij TimeSeries Group houden we ons bezig met big data-oplossingen. Steeds meer apparaten hebben sensoren die iets meten en een heleboel informatie geven. Die data moet worden verwerkt en geanalyseerd, voordat je er iets mee kunt. Wij zitten in die markt. We analyseren de data dusdanig dat het bruikbaar wordt. Daarnaast implementeren we softwareplatformen en bieden we de diensten eromheen aan. Onze klanten zijn de grote ondernemingen in Nederland, met name energiebedrijven.

Hoe ben je in de business terecht gekomen?

Ik ben gedetacheerd geweest bij een groot energiebedrijf. Daar liepen we tegen de beperkingen aan van traditionele softwaresystemen. Toen heb ik een eigen oplossing bedacht en ben ik voor mezelf begonnen.

Welke tip wil je anderen meegeven?

Streef je dromen na en ga zelf ondernemen! Die stap is minder groot dan je denkt. Probeer het gewoon. Lukt het niet, dan kun je altijd weer terug.

Wat doe je over 10 jaar?

Dan woon ik op Bonaire. Ik heb daar ooit stuk grond gekocht toen een goede vriend er naartoe is geëmigreerd. Ik ga er vaak heen om te duiken. Ik vind het een heel fijn eiland. Maar het zou ook kunnen dat ik het werk zo leuk vind dat ik nog blijf hangen!

Met welke ondernemer(s) in het HNK netwerk wil jij in contact komen?

Met bedrijven die worstelen met big data. Met name alles rondom tijdseries en sensordata.

Hoe bevalt het in HNK so far?

Het bevalt zeer goed. We halen het niet meer in ons hoofd om eigen kantoor te beginnen. We zouden hier graag door willen groeien.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Absoluut. Het is een goed concept. Alles is goed geregeld en de studentes achter de receptie zorgen voor een frisse wind.

0 Reacties

Geef een reactie

Uw mailadres zal niet zichtbaar zijn. Verplichte velden zijn aangegeven met een *