Close
Klanten aan het woord: André Skwortsow van Mud Masters

Klanten aan het woord: André Skwortsow van Mud Masters

Klanten aan het woord

Wie: André Skwortsow
Bedrijf: Mud Masters
Wat: oprichter
Branche: sport, recreatie & entertainment
Houdt kantoor in: HNK Utrecht
Drinkt zijn koffie: zwart of cappuccino

Wat moeten we weten over Mud Masters?

Mud Masters is eigenlijk één grote hindernisbaan, waarbij het draait om teamwork, fun en pittige uitdaging. Het is een obstacle run die sinds 2012 is uitgegroeid tot een groot event met jaarlijks vijf edities en ruim 60.000 deelnemers. Door de verschillende afstanden is de stormbaan voor een breed publiek toegankelijk. Je kunt namelijk voor een extreme afstand van 42 of 18 km kiezen, maar ook voor een toegankelijke 6 km. En zowel individuele deelnemers als grote groepen kunnen meedoen. Voor veel bedrijven is het een teambuildingactiviteit.

Hoe ben je in deze business terechtgekomen?

Ik heb de officiersopleiding gedaan bij het Korps Mariniers en heb daarna verschillende functies bij defensie gehad. Uiteenlopend van een uitzending naar Irak tot een jaar op Curaçao. Bij de mariniers is de hindernisbaan iets dat altijd belangrijk is; teamwork en fysiek en mentaal uithoudingsvermogen. Mijn vrienden zaten weleens te grappen of ze niet ook een keer de stormbaan op mochten. Zo begon het idee voor een obstacle running event een beetje. Ondertussen zag ik ook hoe groot de scene werd in Engeland en Amerika. Het type event bestond al 30 jaar, maar door de komst van de sociale media en de foto’s die gedeeld werden, explodeerde de scene in 2011. Toen kwam het idee voor Mud Masters.

Samen met een team van andere mariniers en ‘burgers’ organiseerden we de eerste Mud Masters in 2012. Met open vizier, zonder verwachtingen. We hadden 4000 deelnemers en kregen veel positieve reacties en feedback. Vier maanden later hebben we gelijk de tweede editie gedaan, dit keer met 8000 deelnemers. We konden toen meteen veel dingen aan het event verbeteren. Sindsdien blijft het aantal deelnemers stijgen.

Welke tip wil je aan andere ondernemers meegeven?

Ik denk zo snel mogelijk open zijn over je intenties naar iedereen. Of het nou is naar je personeel, naar partners of leveranciers, of bij een onderhandeling. Ik kom natuurlijk van defensie af, waar je nooit een commercieel belang hebt. Voor mij is het ondernemen daarom nog steeds een hele grote leerschool. Bij de zakelijke kant was het aan het begin soms best een beetje zoeken hoe ik iets zou aanpakken. Bijvoorbeeld bij een onderhandeling. Eerst dacht ik dan: “als hij dit zegt, dan moet ik dit doen”. Nu weet ik dat open zijn over je intenties het handigste is. Dan kom je er samen wel uit.

Waar ben je gepassioneerd over?

Het is mooi om met een gaaf team echt iets te creëren. Om iets vanuit theorie te organiseren en te zien dat het werkelijkheid wordt. Op de events ontstaat een hele gave sfeer, dat is mooi om te zien. Iedereen is in een positieve bui, iedereen heeft zo veel zin om die baan op te gaan. Mensen gaan er van lachen en zijn echt een ervaring rijker na afloop. We willen ook dat de ervaring zo gaaf is dat deelnemers over 40 jaar er als opa of oma nog trots over vertellen aan een kleinkind.

Waar ben je trots op?

Op hoe we met een heel klein maar enthousiast team een compleet nieuwe tak van sport hebben geïntroduceerd in Nederland. En dat we het hebben uitgebouwd tot iets professioneels. We hebben inmiddels natuurlijk wel wat concurrentie gekregen, maar ik vind dat wel top. Daardoor groeit de hele sport in Nederland en komen er veel meer mensen mee in aanraking. Wij blijven de pioniers en hebben de status van nummer 1, heb ik het idee. Ik vind het zelf trouwens ook heel gaaf om aan andere runs te mee te doen. Op het eigen parcours doe ik ook altijd een testrondje.

Wat doe je over 10 jaar?

Ik denk dat over 10 jaar de positie van Mud Masters nog steviger is. Ik denk dat het dan een ingeburgerd iets is. Bij wijze van spreken net als de Nijmeegse Vierdaagse of de Dam tot Damloop. Of ik dan nog dezelfde rol heb weet ik niet. Ik kijk ook niet zo heel ver vooruit.

Hoe bevalt het in HNK?

Ja goed, we zitten hier alweer twee jaar. Het is leuk dat er beweging is in het pand en het full service concept vind ik ook wel makkelijk. We kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk opschalen als we extra ruimtes nodig hebben. Ook de ligging van HNK bevalt goed, dicht bij de snelweg.

We vinden het trouwens heel erg leuk dat het HNK team twee keer heeft meegedaan aan Mud Masters. En wat ook grappig is, is dat ik laatst een van de andere huurders met onze merchandise zag rondlopen.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Ja! Een collega van mijn broer zit op mijn aanraden ook al bij HNK.

0 Reacties

Er zijn geen reacties mogelijk op dit bericht