Close
Klanten aan het woord: Erik Hollander van Sterksen

Klanten aan het woord: Erik Hollander van Sterksen

Wie: Erik Hollander
Bedrijf: Sterksen
Wat: Manager Recruitment Services
Branche: werving & selectie, recruitment
Houdt kantoor in: HNK Utrecht Centraal Station
Drinkt zijn koffie: uit een kopje! Zwart.
Motto: doen!

Wat moeten we weten over Sterksen?

Sterksen werkt sinds 2002 aan innovatieve  recruitment-dienstverlening en is marktleider binnen IT & Technology-recruitment en gespecialiseerde RPO (Recruitment Process Outsourcing)-dienstverlening. Vanuit onze kantoren in Breda en Utrecht bewerken wij met circa 60 collega’s zowel de Nederlandse als de internationale markt, met een focus op noordwest Europa.

Ik houd me binnen Sterksen bezig met het binnenhalen van klanten en opdrachten en het opzetten van recruitmentactiviteiten. Hoe gaan we voor een klant bepaalde (IT) specialisten werven, succesvol binnenhalen en aannemen? Hoe gaan we selecteren? Daar adviseer ik over.

Hoe ben je in deze business terecht gekomen?

Ik heb een jaar IT gestudeerd, en daarna Communicatie & Management. Tijdens dat jaar IT studeren heb ik geleerd wat de potentie van IT’ers is op de arbeidsmarkt en wat je met deze jongens en meisjes kunt. Ook had ik al snel een goed netwerk binnen de IT-wereld. Vervolgens ben ik een aantal eigen ondernemingen gestart. Een aantal niet zo succesvolle en een aantal wel. Met een pool van technische jongens ben ik bijvoorbeeld websites gaan bouwen. Zo ben ik de IT-wereld ingerold. Na een aantal jaren zelf ondernemen en een tussenstop bij een commercieel bedrijf, ben ik zelf een werving- en selectiebureau in de IT gestart. Dat heb ik een aantal jaar gedaan. Een drietal jaar geleden heb ik die organisatie verlaten en ben ik via een project bij Tesla vervolgens benaderd door Sterksen. Door al die stapjes in mijn carrière in de IT-sector, heb ik enorm veel mensen en bedrijven leren kennen. Dat werkt in mijn voordeel en het is ook de reden dat ik deze rol bij Sterksen heb aangenomen. Hier kan ik op een aantal vlakken tegelijk opereren.

Mis je het ondernemen niet?

Nee, want ik voel me nog steeds ondernemer. Ook al ben ik nu geen aandeelhouder, ik heb wel de vrijheid om de klantrelatie te ontwikkelen. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor het kantoor in Utrecht.

Welke tip wil je anderen meegeven?

Gaan, doen! Als je een idee hebt of een visie, doe het gewoon. Spring. Wacht niet, durf risico te nemen. Als je er niet voor gaat, zal je er ook niet komen. Het klinkt zo cliché, maar ik kom het zo vaak tegen bij mensen die keuzes moeten maken in hun arbeidsleven. Zal ik het wel of niet doen? Doe het.

Door schade en schande word je wijs. Ik heb ooit een faillissement meegemaakt, en dat is misschien wel de hardste en beste leerschool ever. Gun je niemand, maar als je er doorheen moet, word je gauw wereldwijs. Ik was niks en kon niks toen ik mijn eerste bedrijfje begon. Ik vond het gewoon grappig en leuk om te proberen. Natuurlijk gaat er wat mis, maar je bouwt een netwerk op. Dat zorgt dat je een positieve attitude naar jezelf ontwikkelt, mensen gaan je zien. Doe er alles aan om te zorgen dat je een netwerk hebt. Als je niet naar buiten stapt, als je het niet opzoekt, komt het ook niet naar je toe. Je zult het zelf moeten doen.

Wat doe je over 10 jaar?

Het is bij mij nogal veranderlijk, maar over 10 jaar hoop ik nog steeds onderdeel te zijn van de snel groeiende onderneming Sterksen.

Wat inspireert je?

Mensen met een positieve levensinstelling. Dat kan zich uiten doordat je heel commercieel bent of de ‘American Dream’-instelling hebt. Maar ook als mensen ervoor kiezen hun leven te wijden aan een maatschappelijke organisatie. Of de politiek instappen met een duidelijke mening. Als je maar een positieve drive en ambitie hebt, dan stimuleer je mij.

Waar ben je trots op?

Ik ben in de eerste plaats trots op de fase waarin Sterksen zich nu bevindt. We hebben een behoorlijk heftige tijd achter de rug tijdens de crisis. Daar zijn we als Sterksen heel goed  doorheen gekomen. Waarschijnlijk omdat wij altijd de kwaliteit van dienstverlening aan onze klanten centraal zijn blijven stellen, daar profiteren we nu extra van  En daar ben ik trots op. Zeker als je het afzet tegen branchegenoten. Dat is echt een major achievement.

Met welke ondernemers in het HNK netwerk wil jij in contact komen?

Eigenlijk is iedereen in potentie interessant voor ons. Netwerken, dat is wat we doen. Iedereen kan van toegevoegde waarde zijn voor ons, en wij voor hen. En als een van de HNK huurders een moeilijk invulbare vacature heeft, ben ik uiteraard graag bereid daarin te adviseren.

Hoe bevalt het in HNK?

Super. Het is een geweldige ervaring om hier te zitten. De locatie is top. Ik vind de inrichting en sfeer echt heel goed passen bij het type organisatie dat wij zijn. Maar ook als je het nieuwe werken nastreeft, heb je hier alle faciliteiten die je kunt bedenken. HNK heeft een open flexibele cultuur met een zakelijk sausje eroverheen. We krijgen ook veel positieve reacties van bezoekers en sollicitanten.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Zeker.

0 Reacties

Geef een reactie

Uw mailadres zal niet zichtbaar zijn. Verplichte velden zijn aangegeven met een *