Close
Klanten aan het woord: Jørgen Berkhof van Blits Web | Design

Klanten aan het woord: Jørgen Berkhof van Blits Web | Design

Wie: Jørgen Berkhof
Bedrijf: Blits Web | Design
Wat: oprichter
Branche: marketing/communicatie
Houdt kantoor in: HNK Ede Horapark
Drinkt zijn koffie: zwart
Motto: ‘Als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken.’

Wat moeten we weten over Blits?

Blits is een online georiënteerd communicatiebureau, gespecialiseerd in webdesign, e-marketing en communicatieconcepten. Samen met mijn compagnon Erik ben ik 10 jaar geleden met Blits begonnen. Laatst hebben we ons jubileum nog in HNK gevierd.

Het allerliefste doen wij uitdagende online projecten voor de grotere opdrachtgevers. Projecten die wat uitgebreider zijn dan standaard websites of webshops. Wij vinden het heel leuk om vroegtijdig bij een traject betrokken te zijn en mee te denken. Zodat concept, functie en vormgeving goed op elkaar aansluiten.

Hoe ben je in deze business terechtgekomen?

Ik was 24 en Erik was 20 jaar jong toen we begonnen met Blits. Daarvoor had ik al een aantal jaren ervaring opgedaan in de media industrie. Vanuit die ervaring wilde ik voor mezelf starten en ik vroeg mijn voetbalmaatje Erik om mijn compagnon te worden. In de beginjaren richtten we ons voornamelijk op advertising en fungeerde we als tussenpersoon tussen adverteerder en uitgever. Inkoop en verkoop van advertentieruimte, beheren van mediabudgetten en schrijven van mediaplannen. En daarnaast natuurlijk grafisch ontwerp. Na een aantal jaar verschoof de focus naar online en hebben we uiteindelijk afscheid genomen van de advertising business.

Welke tip had je eerder in je loopbaan willen hebben?

Als beginnende jonge ondernemer wil je alles zelf doen, vaak ook uit kostenoverweging. Ik heb met de jaren geleerd om niet te lang te wachten met het inschakelen van externe partijen. Om sneller in te zien: ‘oké, dit ga ik zelf niet oplossen’. Je kunt beter om hulp vragen wanneer je ergens niet in uitblinkt, dan dat je er zelf veel kostbare energie in stopt. Bijvoorbeeld in de boekhouding. Als je bedrijf goed loopt, kun je de tijd die je anders daaraan zou besteden, beter investeren in waar je goed in bent: klanten en projecten.

Net als veel andere bedrijven hebben we aantal jaar geleden een moeilijke tijd gehad. Die periode is voor ons een groot leerproces geweest. Je gaat prioriteiten stellen, hulp zoeken en dingen anders aanpakken. We gingen ons weer focussen op de onderdelen van het bedrijf waar we het meeste plezier uit halen. Want dat zijn ook de onderdelen die het meest succesvol zijn. De rest besteden we sindsdien uit aan partners en we zijn gewoon weer lekker hard gaan werken. Zo’n leerproces is enorm goed voor je persoonlijke ontwikkeling. We waren zo jong toen we begonnen, je kent jezelf op die leeftijd nog helemaal niet. En hoe ga je om met tegenslagen en met elkaar? Naast een zakelijke relatie hadden we natuurlijk ook een vriendschappelijke relatie.

Hoe is dat eigenlijk? Samenwerken met een goede vriend?

Prima! Samenwerken met een vriend kan absoluut. We zien elkaar naast werk regelmatig met voetbal, stappen en vrienden. Het is wel belangrijk dat je elkaar in de ogen aan kunt blijven kijken en kunt zeggen wat je voelt of vindt.

Wat vind je belangrijk in je werk? 

Werken moet leuk zijn. Je moet plezier hebben in wat je doet. Met onze klanten gaan we ook op een best wel persoonlijke manier om. Wij zijn helemaal niet van de babbels en de borrels. We praten liever een halfuurtje over voetbal, voordat we verder gaan met business. We vinden het belangrijk dat er een wederzijdse klik is. In het begin namen we alle opdrachten aan, tegenwoordig zijn we selectiever. Een opdracht kan aanlokkelijk zijn om financiële redenen, maar plezier in ons werk vinden we het belangrijkste. Wanneer je plezier hebt in wat je doet, is zelfstandig ondernemen het leukste wat er is.

Waar ben je trots op?

Ik ben niet zo snel trots, maar afgelopen jubileum stond ik er voor het eerst bij stil dat hetgeen we hebben opgebouwd in al die tijd eigenlijk een hele mooie prestatie is. Al die mensen die aanwezig zijn op jouw feestje omdat je prettig met ze samengewerkt hebt. Dat voelde heel bijzonder en biedt veel inspiratie om zo door te gaan.

Wat doe je over 10 jaar?

Dat is een lastige. Ik hoop nog steeds hetzelfde. We zijn de laatste tijd erg lekker bezig. De opdrachtgevers worden steeds mooier en de opdrachten groter. Toch hebben we geen behoefte om te groeien in capaciteit. Ik moet er niet aan denken om weer personeel in dienst te hebben. De vrijheid en flexibiliteit die je als kleine zelfstandige geniet is goud waard. Verder willen we blijven doen waar we goed in zijn en kwaliteit leveren.

Hoe bevalt het in HNK?

We komen hier graag. In HNK gebeurt veel en de zaken zijn goed geregeld, bijvoorbeeld de schoonmaak. Dat maakt het werken relaxed. Hiervoor zaten we in een kleiner kantoorpandje met drie andere bedrijfjes. Dan bruist het gewoon minder. Nu hebben we een zeer ruim kantoor en halen we veel inspiratie uit onze werkplek. Het is mooi ingericht, open en licht en we voelen ons er echt thuis. Wij houden van mooi design en goed uitgedachte concepten.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Ja absoluut. Iedereen die we ontvangen, zegt ‘jullie hebben het goed voor elkaar hier’. Als je een afspraak hebt, pak je even een vergaderzaaltje en zorg je dat er koffie, thee en wat lekkers is. Dat is precies wat we willen. We zijn erg blij dat we de stap naar HNK hebben kunnen maken. Het is echt een beloning voor het harde werken van de afgelopen drie jaar.

ede
0 Reacties

Er zijn geen reacties mogelijk op dit bericht