Close
Klanten aan het woord: Bart Zuidgeest van NextNovate

Klanten aan het woord: Bart Zuidgeest van NextNovate

Wie: Bart Zuidgeest
Bedrijf: NextNovate
Wat: oprichter / project & change manager
Branche: consultancy
Is business member bij: HNK Den Haag
Drinkt geen koffie, maar: thee zonder suiker
Motto: ‘Work hard, play hard’

Wat moeten we weten over NextNovate?

Wij zijn een consultancybureau en begeleiden organisaties bij het integreren van cloud technologie. We brengen de innovaties waarmee medewerkers privé allang werken, naar de bedrijven toe. Denk maar aan de manier waarop je privé met WhatsApp omgaat om met een groep mensen iets af te spreken. Of de manier waarop je even een Dropbox aanmaakt wanneer je extra opslagruimte nodig hebt. Op die manier wil je ook zakelijk kunnen werken. Waarschijnlijk fiets je op je werk al vaak om de IT heen. Je gebruikt privéaccounts van Google, Dropbox en WeTransfer om bijvoorbeeld bestanden te delen. Je loopt dus eigenlijk op de IT-troepen vooruit, en de IT holt achter je aan. Die features die je thuis al gebruikt, brengen wij bij de grote organisaties. Met name op het gebied van Google. Bijvoorbeeld met een social intranet of de mogelijkheid om te werken vanuit Google Drive.

Je belt op dit moment vanuit LA. Wat ben je daar aan het doen?

Momenteel zit ik met mijn gezin voor een maand in LA om een aantal projecten op te starten bij ASICS. ’s Ochtends vroeg stuur ik het Nederlandse team aan en overdag werk ik met mijn Amerikaanse medewerker aan de projecten hier. Het is hier nu 5.30 uur!

Hoe ben je in deze business terechtgekomen?

Ik heb zowel een technische als consultancy achtergrond. In een eerdere baan adviseerde ik bedrijven hoe ze IT konden vertalen naar de business. Dit vond ik te abstract. Ik zag namelijk al concrete problemen en oplossingen. Toen heb ik er goed over nagedacht welke kant ik precies op wilde qua werk: ik wilde met innovatieve technieken werken. Toen ben ik uitgekomen bij een organisatie die dit deed, en vier jaar geleden ben ik voor mezelf begonnen.

Welke tip had je eerder in je loopbaan willen hebben?

Blijf niet te lang hangen in iets dat je niet leuk vindt. Ik heb geleerd dat je moet gaan voor waar je passie ligt, waar je energie van krijgt. Dat was in mijn vorige baan niet het geval. Uit mijn huidige werk haal ik wel veel energie. De laatste jaren waren heel hard en veel werken, maar gewoon heel erg leuk. Als je geen energie haalt uit je werk, dan moet je stoppen. Je moet er vertrouwen in hebben dat je een baan vindt die je wel leuk vindt.

Waar ben je gepassioneerd over?

Over techniek. De techniek biedt ontzettend veel mogelijkheden en coole features. Ik vind het gewoon cool als je dat door een heel bedrijf kunt laten opnemen. Laatst hebben we Randstad Duitsland begeleid toen 5000 man overging naar een nieuwe Google for Work. Je ziet dat je mensen daarmee in staat stelt om zelfstandig dingen te doen. Met het opzetten van een social intranet zie je bijvoorbeeld dat campagnes ontstaan. Mensen gaan zelf dingen posten. En dat kun je van te voren niet bedenken. Dat vind ik geweldig.

Waar ben je trots op?

Mijn twee dochters.

Wat vind je belangrijk in je werk?
Dat je hard werkt en je afspraken nakomt, maar dat je ook doet wat je leuk vindt. Dat betekent dat je soms laat in bed ligt en ’s ochtends om half 6 alweer met calls bezig bent. Maar ook dat je dan de volgende middag lekker gaat hardlopen met je dochter. Niemand zegt dat je tot 17.00 uur door moet werken achter je bureau. Je moet zelf die balans zoeken.

Wat doe je over 10 jaar?

Ik hoop dat ik dan nog hetzelfde doe, maar dan op nog grotere schaal.

Met welke ondernemers in het HNK netwerk wil jij in contact komen?

Zelfstandige techneuten.

Hoe bevalt het in HNK?

Heel lang hebben we geen kantoor nodig gehad, omdat we veel bij de klant zaten. Nu overleggen we regelmatig bij HNK. Dat bevalt goed, heel goed. Wat ik het leuke vind aan HNK is dat het ruim opgezet is en licht. Het is precies ingespeeld op wat ik nodig heb. Iedereen is heel vriendelijk en er is een postbus-mogelijkheid. Dat vind ik super.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Jazeker, absoluut.

0 Reacties

Er zijn geen reacties mogelijk op dit bericht