Close
Klanten aan het woord: Sanne Blankestijn van SAM Nederland

Klanten aan het woord: Sanne Blankestijn van SAM Nederland

Wie: Sanne Blankestijn
Bedrijf: SAM Nederland
Wat: managing director
Branche: consultancy
Houdt kantoor in: HNK Apeldoorn
Drinkt haar koffie: met suiker en melk
Motto: ‘Go the extra mile, It’s never crowded.’

Wat moeten we weten over SAM Nederland?

We zijn een onafhankelijke Software Asset Management partij en helpen zowel grote als kleine organisaties bij het licentiebeheer van software. We geven organisaties meer inzicht in de rechten, plichten en risico’s die komen kijken bij software licenties. Vaak is het voor bedrijven erg moeilijk om door de bomen het bos nog te zien binnen de wirwar van regeltjes. Wij maken die regels inzichtelijker, helpen kosten te besparen en zorgen ervoor dat de regie weer bij onze klant komt te liggen in plaats van bij de softwarefabrikant.

Wat zijn dat dan voor regeltjes?

Wanneer je een contract tekent met een softwarefabrikant, ontstaan er bepaalde rechten en plichten voor het gebruik van de software. Je tekent bijvoorbeeld voor auditrecht. Dat betekent dat de softwareleverancier je op ieder willekeurig ogenblik kan vragen om cijfers te leveren en het gebruik van de software binnen je organisatie te verantwoorden. Vaak kunnen organisaties dat niet. In dat geval trekt de leverancier zelf conclusies, meestal niet in het voordeel van de eindgebruiker.

Een voorbeeld is de Microsoft-software, die komt in bijna iedere organisatie voor. Microsoft is een leverancier met veel regeltjes en veel grijze gebieden. De plichten en vooral ook de rechten zijn zo ontransparant dat het voor een leek vaak niet te bevatten is hoe ze in elkaar zitten. Dat zijn natuurlijk trucjes, waarmee een softwarepartij zichzelf indekt en waardoor er veel geld aan klanten te verdienen valt.

Hoe ben je in deze business terechtgekomen?

Ik heb jaren bij verschillende bedrijven ervaring opgedaan in de softwareverkoop en -dienstverlening. Ik had in die tijd altijd twee petten op: die van advies geven en die van licentieverkoop. Naarmate ik vaker bij de directeur op het matje geroepen werd, omdat ik klanten geholpen had om geld te besparen, besloot ik dat verkoop niet bij mij past. Ik wil gewoon onafhankelijk advies kunnen geven, in het belang van de klant. Daarom ben ik vijf jaar geleden als zzp’er begonnen met SAM Nederland. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een gerenommeerde speler op de SAM-markt.

Welke tip wil je anderen meegeven?

Ga verder dan de rest. Daarmee kun je je onderscheiden! Wanneer je altijd uitgaat van het belang van de klant, lever je de juiste en beste kwaliteit.

Waar ben je gepassioneerd over?

Ik heb veel passie voor wat ik doe. Ik laat organisaties graag zien hoe ze de volledige regie weer nemen en daarmee kosten besparen en risico’s verkleinen. Ik hou ervan om tot mijn knieën in de modder te staan en altijd dat stapje verder te doen (samen met mijn team) om de grijze, wirwar aan juridische gebieden uit te leggen en de vertaalslag te maken in het belang van de klant.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots dat we met het team in het onstuimige economische klimaat van de afgelopen jaren, de rust hebben weten te behouden om gestaag door te groeien en kwaliteit te blijven waarborgen. Dat we daarin tot het uiterste gaan voor onze klanten.

Wat doe je over 10 jaar?

Dan ga ik nog steeds de uitdaging aan van licentievraagstukken van klanten. Wij zien een goede toekomst ook naarmate organisaties naar de cloud gaan. Daarmee groeit de behoefte aan goede Software Asset Management.

Met welke ondernemers in het HNK netwerk wil jij in contact komen?

Eigenlijk met iedereen die uitdaging voor ons heeft op het gebied van licentievraagstukken. Wij worden graag uitgedaagd.

Hoe bevalt het in HNK?

Wij vinden dat het concept aansluit bij onze filosofie en voelen ons hier erg op onze plek. Het is transparant en flexibel en heeft een mooie moderne uitstraling. HNK biedt ons een solide en prettige werkomgeving.

Zou je HNK aan anderen aanbevelen?

Jazeker.

0 Reacties

Er zijn geen reacties mogelijk op dit bericht