Close

FAQ over coronamaatregelen

De ontwikkelingen rondom het coronavirus gaan erg snel. In deze FAQ beantwoorden we veelvoorkomende vragen. Heeft u vragen die daar niet tussen staan? Neem dan contact op met Jeroen Solleveld, Head of Technical Asset Management bij NSI, via 06 – 35 11 86 09 of jeroen.solleveld@nsi.nl

Welke voorzorgsmaatregelen heeft HNK genomen tegen het coronavirus?
  • Onze kantoren worden vaker schoongemaakt. Sanitair, deurklinken, trapleuningen, licht- en liftschakelaars, kranen, balies en koffieapparaten krijgen extra aandacht. Alle schoonmaakpartijen volgen speciale werkinstructies van de Ondernemersorganisatie Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten (OSB).
  • We hebben extra desinfecterende middelen ingekocht.
  • In HNK’s met gedeelde horecafaciliteiten hebben wij intensief contact met onze catering partners over de additionele maatregelen die zij nemen.
Wat kan ik zelf doen om besmetting met het coronavirus te voorkomen?

Het is uw verantwoordelijkheid om de standaardmaatregelen van het RIVM te volgen. Denk hierbij aan:

  • Regelmatig handen wassen
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de ellenboog
  • Gebruik van papieren zakdoekjes
  • Geen handen meer schudden
  • Zoveel mogelijk thuiswerken als dat mogelijk is
Wat moet ik doen als iemand in mijn organisatie besmet raakt met het coronavirus?

Als iemand binnen uw organisatie besmet raakt met het coronavirus vragen wij u dit bij ons te melden door een e-mail te sturen naar jeroen.solleveld@nsi.nl. Dan kunnen wij andere huurders informeren en nauw overleg voeren met de instanties.

Wat doet HNK als iemand in mijn gebouw besmet is met het coronavirus?

In zo’n situatie volgen we de instructies en het advies van de betrokken instanties. We zouden dan kunnen besluiten het pand te sluiten om de ruimtes te desinfecteren en zo verdere besmetting te voorkomen. Dit is nog niet met zekerheid te zeggen. Wij gaan er vanuit dat u begrip heeft voor deze aanpak en zullen u direct informeren als dit in uw gebouw plaatsvindt. Wij doen er alles aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn in deze onzekere situatie en vertrouwen op uw medewerking.

Zijn de horecagelegenheden in de HNK’s gesloten?

Ja. Door de aanvullende maatregelen die op zondag 15 maart 2020 zijn aangekondigd door de overheid, zijn alle horecagelegenheden in onze gebouwen gesloten.

Kan ik nog flexwerken bij HNK?

Nee, door de extra coronamaatregelen bieden wij tijdelijk geen flexwerkplekken aan.