Close
De lekkerste thuiswerklunch: Pasta (Vegan of met kip!)

De lekkerste thuiswerklunch: Pasta (Vegan of met kip!)

Deze pasta is een absolute favoriet van café Soof. Het is gezond, snel en lekker. Heerlijk als avondeten, maar ook erg geschikt als lunch! Dus ook voor iedereen die even geen zin meer heeft in die boterham met kaas, dit is een heel fijn en makkelijk recept als je thuis werkt.

Wat heb je daarvoor nodig?
Voor ongeveer vijf porties houden wij deze verhoudingen aan:
– 300 gr pesto genovese
– 150 gr zongedroogde tomaat
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 1 aubergine
– 3 teentjes knoflook
– 500 ml kookroom
– 50 gr spinazie
– 200 gr penne pasta of andere pasta naar keuze

Optioneel:
– 100 gr kippendijen
– 1 bol mozzarella

Hoe maak je dit?
1. Zet een pan met water met zout op en kook de pasta zoals op de verpakking staat.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
3. Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
4. Indien je kip wilt, snijd de kip in stukjes.
5. Zet een pan op het vuur met ongeveer 3 eetlepels olijfolie.
6. Fruit de ui in de olijfolie, voeg de knoflook en kip toe en bak deze paar minuten mee.
7. Voeg de courgette en aubergine toe en bak deze gaar.
8. Voeg nu ook de kookroom en de pesto toe en breng het geheel aan de kook.
9. Voeg de saus toe aan de gekookte en afgegoten pasta
10. Maak je pasta af met de verse spinazie, zongedroogde tomaat en eventuele mozzarella.

Maak er een lekker frisse, groene salade bij en eet smakelijk!!

-X- SOOF

0 Reacties

Geef een reactie

Uw mailadres zal niet zichtbaar zijn. Verplichte velden zijn aangegeven met een *