Close
Alles over onze 1,5 meter maatregelen in de HNK’s

Alles over onze 1,5 meter maatregelen in de HNK’s

Na deze ongekende periode kijken wij er enorm naar uit om je weer bij HNK te ontvangen. De afgelopen tijd hebben we alle stappen onderzocht die we kunnen nemen om onze kantoren zo veilig en gezond mogelijk te houden. Nu zijn we bezig met een snelle implementatie van diverse maatregelen in de algemene ruimtes en het Sociale hart. Deze maatregelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet. Natuurlijk worden onze kantoren vaker schoongemaakt, zijn er op meerdere plekken desinfectiemiddelen beschikbaar en blijven we intensief in contact met onze cateringpartners over de extra maatregelen die zij nemen.

Het nieuwe anderhalve meter kantoor
• We richten onze algemene en gemeenschappelijke ruimtes opnieuw in op basis van de anderhalve meter norm.
• Per gebouw is een route-plan vastgesteld waarmee iedereen op een veilige en logische manier door het gebouw wordt geleid. Dit doen we met behulp van stickers op de vloer.
• Op plaatsen waar mensen samenkomen, zoals pantry’s, worden ‘safe zone’ stickers geplaatst die de 1,5 meter afstand duidelijk maken.
• Op de schermen en informatieborden tonen wij de nieuwe regels die gelden in het gebouw.
• We plaatsen banners met regels en QR codes die verwijzen naar online communicatie over onze maatregelen.
• Meeting rooms worden voorzien van informatie over de looproute, de vereiste opstellingen en wijze van gebruik.

Hygiënemaatregelen
Wij intensiveren de schoonmaak en desinfectie op basis van de richtlijnen van het RIVM.
• In elk multi-tenant gebouw plaatsen we een touchless desinfectiezuil bij de hoofdentree.
• Bij alle centrale recepties worden plexiglas schermen (kuchschermen) geplaatst.
• Bij elk touchpoint, zoals bij de liften, toiletten en trappen, zullen zoveel mogelijk (gemonteerde) desinfectiemiddelen en (wegwerp-)schoonmaakdoekjes worden geplaatst.
• Sanitair, deurklinken, trapleuningen, licht- en liftschakelaars, kranen, balies en koffieapparaten worden intensief schoongemaakt.
• Zoveel mogelijk keukengerei wordt vervangen door duurzame wegwerpproducten.
• Onze luchtbehandelingssystemen worden jaarlijks voorzien van nieuwe filters en staan zo ingesteld dat er zoveel mogelijk met verse buitenlucht wordt geventileerd.

Ventilatie
Daarnaast hebben wij van een aantal huurders vragen gekregen over de ventilatie van onze kantoren. We kunnen goed begrijpen dat hier vragen over zijn, vooral omdat dit in de media nu een veelbesproken onderwerp is. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM. Zij geven aan dat de huidige geldige richtlijnen en onderhoudsinstructies kunnen worden gevolgd en dat het van belang is dat er mogelijkheden zijn om te ventileren om bij te dragen aan een gezond en prettig binnenklimaat. En hebben besloten ook hier extra maatregelen te nemen, ook al is er nog veel onduidelijkheid over de rol van ventilatie in de verspreiding van het coronavirus. Aanvullend op de richtlijnen van het RIVM nemen wij de adviezen van de REHVA (De Europese overkoepelende Vereniging voor Klimaatinstallaties) ter harte en voeren wij onderstaande aanvullende maatregelen uit:

• De luchtbehandelingskasten hebben wij zo ingesteld dat deze 100% met verse buitenlucht ventileren.
• De klimaatinstallatie(s) starten twee uur eerder op en draaien twee uur langer door dan het reguliere programma.
• Als jouw eigen kantoorruimte beschikt ramen die open kunnen, heeft u de mogelijkheid om extra te ventileren. Mogelijk kan hierdoor het klimaatcomfort binnen uw gehuurde ruimte afnemen en het energieverbruik toenemen.

Eigen werkomgeving
Om ook de eigen werkomgeving aan te laten sluiten bij de nieuwe richtlijnen van de overheid, wordt er van ieder bedrijf verwacht dat er verschillende maatregelen getroffen zullen worden. Daar willen wij graag bij helpen. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we een overzicht samengesteld met producten en diensten van onze partners. Zo kun je zelf een optimale mix aan maatregelen kiezen en een veilige en gezonde werkomgeving creëren. Uiteraard doen wij dit zonder winstoogmerk. Ben je geinteresseerd? Mail dan naar service@hnk.nl.

Heb je vragen? We helpen je graag. Neem contact op met je HNK Manager of mail naar service@hnk.nl.

0 Reacties

Er zijn geen reacties mogelijk op dit bericht